سلامت نیوز:دبیر بیست و دومین کنگره بیماری های مغرواعصاب ایران به تاثیر ویتامین دی در کاهش ریسک ابتلا به بیماری ام. اس بر اساس تحقیقات انجام شده اشاره کرد و گفت: سطح ویتامین دی در همه افراد پایین است.
به گزارش روابط عمومی انجمن متخصصین مغزو اعصاب ایران ،دکتر مسعود نبوی با بیان اینکه این روزها بحث تاثیر ویتامین دی در بیماری های مغز و اعصاب بسیار داغ است اظهار کرد:ویتامین دی دو نقش اساسی در بدن دارد که تنظیم کلسیم بدن و استخوان سازی و همچنین تعدیل و ایمن سازی بدن از این جمله است.
وی افزود: بدن ویتامین دی را به انواع مختلف جذب میکند و علاوه بر نورآفتاب، در برخی مواد غذایی چون ماهی و همچنین مکمل ها یافت می شود.
دبیر بیست و دومین کنگره بیماری های مغزواعصاب ایران با بیان اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده در دنیا، سطح خونی ویتامین دی در همه افراد پایین است گفت:البته نتایج نهایی تحقیقات انجام شده متفاوت و متناقض بود اما با توجه به نقش و تاثیر مثبت ویتامین دی در بدن پیشنهاد شده است در برخی بیماری ها مورد توجه قرار بگیرد.
نبوی ادامه داد : به عنوان مثال در تحقیقات ارتباط کاهش ویتامین دی با ریسک ابتلا به ام. اس اثبات شده و دانشمندان پیشنهاد کرده اند که به منظور کاهش التهاب مغز برای مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی چون ام. اس ویتامین دی تجویز شود.
عضو هیئت مدیره انجمن مغزواعصاب ضمن تصریح این مطلب که البته افراط در مصرف ویتامین دی نیز مضر است عنوان کرد: از آنجا که ریسک ابتلا به ام. اس در فرزندان مبتلایان نیز بالاست، توصیه پزشکان به استفاده از این ویتامین برای کاهش این ریسک است.
رییس انجمن حمایت از بیماران ام . اس استان همدان بر اهمیت و نقش تغذیه در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به ام . اس تاکید کرد.
ایسنا: دکتر مهردخت مزده افزود: افراد با عادات غذایی نادرست، باید بعد از آگاهی از برنامه تغذیهای صحیح به تدریج و در چند مرحله از برنامه غذایی مناسب استفاده کنند.
وی اضافه کرد: لذت بردن از غذا یک اصل مهم در تغذیه است و محرومیت مطلق از مواد غذایی مورد علاقه وجود ندارد، به همین علت اگر خوراکیهایی خارج از چهارچوب برنامه توصیه شده هستند، میتوانند به مقدار کم و در دفعات کمتر مصرف شوند.
مزده با بیان اینکه ام . اس مخفف کلمه MULTIPLE SCLEROSIS است گفت: ام . اس نوعی بیماری مزمن و اغلب پیشرونده در دستگاه عصبی مرکزی است که با از بین رفتن غشای میلین در برخی از اعصاب مغز و نخاع بصورت تکههای کوچک مشخص میشود.
وی با تاکید بر اینکه علت این بیماری ناشناخته است، اظهار کرد: این بیماری در بالغین جوان بین 20 تا 40 سال شایعتر بوده و میزان ابتلا در زنان دو برابر مردان است.
مزده درباره مصرف چربیها توسط بیماران مبتلا به ام . اس اذعان کرد: به دلیل تشکیل ترکیبات سمی و مضر برای بافت دستگاه عصبی مرکزی و اثر مصرف چربیهای ضروری که نقش مهمی در ترمیم و نگهداری سلولهای عصبی دارند، مصرف این گروه غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است...
به گزارش مهر، محققان واحد علوم تحقیقات فارس دانشگاه آزاد به تازگی پروژه تحقیقاتی را در زمینه ارتباط استرس با شدت علائم بیماری بیماری مولتیپل اسکلروز (MS) اجرایی کردند. این مطالعات با هدف بررسی رابطه استرس و شدت علایم MS و سن ابتلا به این بیماری و میزان شیوع آن در زنان و مردان اجرایی شد.
برای این منظور این پژوهشگران جامعه مورد نظر خود را اعضای انجمن MS شهر شیراز انتخاب کردند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 100 نفر انتخاب شدند.
به منظور به دست آوردن نمره استرس از بیماران مبتلا به MS پرسشنامهای در اختیار آنها قرار گرفت ضمن آنکه برای به دست آوردن نمره شدت علایم MS از پرسشنامه شدت علایم مولتیپل اسکلروز که از سوی این محققان تهیه شده بود، استفاده شد.
نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین سن ابتلا به بیماری ام اس 30.6 سال و میانگین استرس آنها 62/2 بوده است. این اعداد نشان داد که استرس بالا با شدت بیشتر علایم MS رابطه معنادار داشته به این معنا که داشتن استرس بالا در شدت و افزایش علائم بیماری MS موثر است.
علاوه بر این نتایج به دست آمده از محاسبه درصد فراوانی در دو جنس مذکر و مؤنث، حاکی از شیوع بیشتر این بیماری در زنان بوده است به گونهای که در این تحقیقات 35 درصد مردان و 65 درصد زنان به این بیماری مبتلا شده بودند.
پزشکان آمریکایی در بررسی تاثیر ویتامین D در جلوگیری یا کاهش علائم بیماریهای عصبی مشاهده کردند که بیماری ام اس در مناطقی از جهان که از خط استوا دورتر هستند و تابش نور خورشید زیاد نیست، شایعتر است.
ام اس نوعی اختلال خودایمنی است که موجب میشود سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای سالم خود حمله کرده و آنها را از بین ببرد. در واقع غلاف میلین که سلولهای عصبی را احاطه کرده و به آنها کمک میکند که سیگنالهای الکتریکی را برای کنترل حرکت، صحبت کردن و فعالیتهای دیگر ارسال کنند بر اثر این بیماری از بین میرود.
«آن گوک»، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز گفت: ویتامین D نه تنها با تغییر کارکرد سلولهای ایمنی آسیبرسان بلکه همچنین با پیشگیری از انتقال آنها به مغز بر بدن تاثیر میگذارد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، در بیماران مبتلا به ام اس سلولهای سیستم ایمنی موسوم به سلولهای T شکل موجود در گرههای لنفاوی به بدن حمله کرده و پس از جستجو و یافتن غلاف میلین در مغز آن را تخریب میکنند.
مطالعات اخیر محققان بنیاد کسلر واقع در ایالت نیوجرسی آمریکا نشان می دهد که مهمترین عامل نجات حافظه در بیماران مبتلا به ام اس، اروبیک (ورزش های هوازی) است.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس دیلی، ام اس ( مخفف Multiple sclerosis ) یک بیماری خود ایمنی مربوط به سیستم اعصاب است که مغز و نخاع را مورد هدف قرار می دهد. بیماری خود ایمنی به این معناست که سلول های عصبی توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می بینند.
هر یک از سلول های عصبی دارای یک غلاف چربی هستند که میلین نامیده می شود. این لایه چربی باعث انتقال پیام های عصبی می شود. در بیماری ام اس، این لایه های عصبی به مرور زمان از بین می روند و انتقال پیام ها مختل می شود.
برخی از علایم اولیه این بیماری شامل ضعف عضلانی و حرکتی، کاهش هماهنگی اعضای مختلف بدن، تاری دید، دوبینی و خواب رفتن مداوم دست و پاست.
در موارد پیشرفته، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت کردن و از بین رفتن کنترل مثانه هم دیده می شود.
بیماران مبتلا به ام اس در برخی موارد از ضعیف شدن حافظه رنج می برند و هیچ درمان قطعی و دارویی نیز برای رفع آن وجود ندارد.
محققان بنیاد کسلر با انجام مطالعه ای دریافتند که راه حل این مشکل انجام حرکات هوازی است . ورزش باعث افزایش حجم هیپوکامپ مغز که مهمترین بخش مغز است ، می شود و مشکلات مربوط به حافظه را در بیماران مبتلا به ام اس رفع می کند.
ورزش های هوازی رایگان است و به راحتی در دسترس عموم قرار دارد، به علاوه هیچ عارضه جانبی در برندارد.
ورزش های هوازی موجب بهبود عملکردهای شناختی مغز و سرعت انتقال بیماران می شود.
منبع:خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
رئیس دهمین کنگره اماس ایران گفت: ایران در تولید داروهای اماس در کشور به خودکفایی رسیده است.
به گزارش فارس، شاهین شیران پیش از ظهر امروز در مراسم دهمین کنگره بینالمللی اماس ایران با اشاره به سلامت مردم جامعه اظهارکرد: در قانون ما سلامت حق است و این حق به عهده حاکمیت قرار دارد که سلامت مردم را تامین میکند و سلامت مثل امنیت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه سلامت ابعاد مختلفی دارد، ادامه داد: ابعاد جسمی، روحی، روانی و معنوی از ابعاد سلامت است و طول عمر و عرض و کیفیت سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و بیماری ام اس هم در طول عمر و هم در عرض عمر اثر میگذارد.
رئیس دهمین کنگره اماس ایران با اشاره به خودکفایی ایران در زمینه داروهای اماس تاکید کرد: داروهای تولید شده در ایران قابلیت رقابت با داروهای خارجی را دارد و ایران در تولید داروهای اماس در کشور به خودکفایی رسیده است. وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بودجههای درمان در کشور بسیار محدود است، ما باید تحقیقاتمان را به نحو احسنت انجام بدهیم که پس از تشخیص و درمان این بیماری به حمایت خانواده نیاز فراوان داریم.
شیرانی تاکید کرد: ما یک رقابت سنگینی بین شرکتهای دارویی دنیا داریم و تنها مصرفکننده نیستیم، بلکه تولیدکننده علم در دنیا نیز هستیم. وی افزود: سلامت مردم اولویت تمام کارهای ما است و ما در زمینه تشخیص و در زمینه درمان به استانداردهای فراوان جهانی رسیدهایم.
“ویتامین D” اصلیترین و ضروریترین ویتامین برای افراد مبتلا به ام اس است که از حملههای عصبی جلوگیری میکند و آسیبهای این بیمار را کاهش میدهد.
میترا رزاقی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: داشتن تغذیه مناسب در پیشگیری از بروز برخی بیماریها اهمیت بسیار دارد زیرا تغذیه صحیح در جلوگیری و پیشگیری بسیاری از بیماریهای استخوانی “ویتامین D “است، زیرا کمبود این ویتامین در استخوانهای افراد بسیار موثر است و در تحقیقات دیده شده در افرادی که به (ام اس) دچار هستند ،معمولا آنتیبادیهای خودشان واکنشهایی را بدنشان ایجاد میکند که بروز بیماریهای خود ایمنی را به شدت افزایش میدهد.
وی اذعان داشت: در خانوادههایی که بیماری “ام اس” وجود دارد بایستی سالی یکبار سطح ویتامین D خود را افزایش دهند که در نهایت به کمبود ویتامین D و عوارض ناشی از آن دچار نشوند.
وی در خاتمه گفت: افرادی که مبتلا به بیماری “ام اس” هستند بایستی حتما “ویتامین D” به صورت خوراکی و یا تزریق در وعدههای غذایشان قرار گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از رویترز، به گفته این پژوهشگران مصرف رژیمهای غذایی پرنمک، باعث افزایش نوعی از سلولهای ایمنی میشود که با بیماری خودایمنی مرتبط هستند.
بررسی این دانشمندان نشان داد موشهایی که به طور مهندسی ژنتیک شده بودند که به اماس دچار شوند، هنگامی که رژیم غذایی پرنمک را میخوردند، نسبت به موشهایی که میزان دریافت نمکشان متعادل بود، وضعیت بسیار بدتری پیدا میکردند.
این یافتهها بیانگر آن است که نمک ممکن است در ایجاد بیماریهای خودایمنی مانند اماس و دیابت نوع یک در افراد مستعد از لحاظ ژنتیکی نقش داشته باشد که پیش از این شناخته شده نبود.
دکتر دیوید هافلر، استاد ایمنی زیستشناسی در دانشگاه ییل در آمریکا و سرپرست این پژوهش میگوید: ایجاد این بیماریها نه صرفاً به ژنهای بد مربوط است و نه عوامل محیطی نامناسب. بلکه تعامل میان ژنها و محیط است که فرد را دچار این بیماریها میکند.
پیش از این، مصرف بیش از حد نمک در افزایش خطر دچارشدن به بیماریهای قلبی و فشارخون بالا مقصر شناخته شده است.
اکنون این بررسی جدید نشان میدهد رژیمهای غذایی پرنمک ممکن است در افزایش میزان بیماری خودایمنی نقش داشته باشند.
هافلر میگوید: البته نمک تنها عامل محیطی موثر در این بیماریهای خودایمنی نیست. میدانیم که کمبود ویتامین D هم ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. سیگارکشیدن هم یک عامل موثر است و بررسی ما نشان میدهد که نمک هم یک عامل خطرساز برای این بیماریهاست.
وی می افزاید: اکنون باید بررسی مشابهی در انسانها انجام شود. او از هم اکنون مجوز برای آزمایشکردن آثار کاستن از دریافت نمک در رژیم غذایی بر افراد دچار اماس را گرفته است تا معلوم شود آیا این کار علایم آنها را بهبود میدهد یا نه.
گر چه ممکن است سالها طول بکشد تا این رابطه ثابت شود اما هافلر میگوید برای بیمارانی که از پیش در معرض خطر بیشتر بیماری خودایمنی هستند کاهش مصرف نمک غذایی ممکن است ایده خوبی باشد.
او میگوید: اگر من دچار اماس بودم در کم کردن مصرف نمک و خوردن غذاهای فرآوریشده تردیدی نمیکردم.
منبع:قدس آنلاين
ه گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، علت بیماری مالتیپل اسکلروزیس هنوز به طور دقیق مشخص نیست. با وقوع این بیماری افراد به طور کامل احساس کنترل بر عضلات و تعادل خود را از دست میدهند و ممکن است مجبور به استفاده از ویلچیر یا حتی بدتر از آن یعنی ماندن در بستر شوند.
اکنون محققان آمریکایی با مطالعه بر گروهی موش، توانستند بیماری ام اس را به طور 100 درصد درمان کنند.
طی این آزمایش، به موشها دوز معینی از کلیستریول و مکملهای غذایی ویتامین D داده شد. با همین کار ساده، موشها پاسخ کاملی به درمان دادند.
پژوهشگران اطمینان دارند که این رویه درمانی بر انسانها نیز پاسخی مشابه خواهد داشت و امیدوارند که با دادن یک دوز از کلیستریول و افزایش ویتامین دی بدن، بیماری ام اس را به چالش بکشند.
اِسکلروزِ چندگانه یا اِم اِس (به لاتین: Encephalomyelitis disseminata، به انگلیسی: Multiple sclerosis)، نوعی اختلالِ خودایمنیِ سيستمِ اعصابِ مركزی است كه به واسطه پلاكهایِ "patches" پراکنده در ماده سفيدِ "white matter" دماغ، در اطرافِ بطيناتِ دماغی و در نخاع، مشخص میشود. اين پلاكها منجر به ایجاد التهاب و زخم های گوناگون در مغز و سیستم اعصاب مرکزی می گردد، در نتيجه تخريبِ پوششِ مایِلین که غلاف چربی محافظ روی رشته های اعصاب است به واسطه اختلالِ خودایمنی به وجود میآيد. در واقع سیستم دفاعی بدن به این غلاف های چربی به گمان عامل خارجی حمله می کند و آن را دچار آسیب می کند اما پس از مدتی بدن با خون رسانی به این بخش ها آنها را ترمیم کرده که آثار ترمیم آن می تواند به صورت وصله هایی در عکس برداری ام آر آی دیده شود. فرآیند تخریب و ترمیم آنقدر ادامه می یابد که در نهایت با از بین بردن غلاف چربی روی اعصاب، در سیستم پیام رسانی بین مغز ودیگر اعضای بدن اختلال بوجود می آید که عامل اصلی بروز علایم است و می تواند هر عضوی را دربدن در گیر نماید. میانگین شانس زندگی برای افراد مبتلا پس از اولین حمله 25 سال است. ام اس به چهار نوع مختلف طبقه بندی می شود که رایج ترین نوع آن نوع عود کننده و فروکش کننده است که علایم در بازه زمانی مختلف ظاهر می شود و گاهی کاملا از بین می رود. شیوع ام اس در زنان دو برابر مردان است و در مردان بر خلاف زنان معمولا به صورت سریع و نوع پیش رونده بروز می کند. بیشتر افراد مبتلا به ام اس تنها بین 5 تا 10 سال کمتر از افراد عادی عمر می کنند. تنها 10 درصد افراد مبتلا ممکن است به فلج کامل و فقر حرکتی شدید مبتلا شوند و در بیشتر موارد این بیماری منجر به فلج کامل بدن و از کار افتادگی نمی گردد.
اِم اِس یک بیماریِ خود ایمنی است که در آن بدن به سلولهای خود آسیب وارد میکند. به گونهای که سیستمِ دفاعی بهسیستمِ مرکزیِ اعصاب "CNS"، حمله کرده و نواحی از مغز و نخاع دمیلینه میشود. این حالت ممکن است علائمِ فیزیکی، روحی و روانیِ فراوانی را سبب شود و اغلب، پیشرفتِ آن در ناتوانیهایِ فیزیکی و ادراکی است. این بیماری اغلب در سنینِ بینِ ۲۰ تا ۴۵ سالگی بروز میکند و در بینِ زنان شایعتر است، و میزانِ شیوعِ آن بینِ ۲ و ۱۵۰ در هر ۱۰۰٫۰۰۰ بستگی به کشور و جمعیتِ خاصِ آن دارد. «اِم اِس» برایِ اولین بار در سالِ ۱۸۶۸ توسطِ جین مارتین چارکات متخصصِ اعصابِ فرانسوی معرفی شد. این بیماری علاجی ندارد، اما ثابت شده است چندین معالجه مفید واقع میگردد. یکی از نامهایِ دیگری که کلمهٔ مختصرِ اِم اِس با آن شناخته میشود "Disseminated sclerosis" است.
در ادامه .......